La suggeridora imatge presa l'any 1968 als carrers d'Àmsterdam, pel
fotògraf danès Theo van Houts, d'unes xiques que ben bé podrien ser bessones, de
trets tailandesos i abillades amb mini falda gairebé microscòpica, era el reclam
de la quarta edició culta de la paella de fetge de bou en Ca Pepico, que es va
celebrar el tercer divendres de febrer de 2015.
Comensals a l'entrada de Ca Pepico |
La convocatòria del 20 de febrer de 2015, ajustada als preceptes
estatutaris, dispensava als nouvinguts d'aportar el sempre recomanable
“Calendario Zaragozano”, ja que era preceptiu comptar amb un exemplar de
l'edició 2015 de Cutrity (la revista de la contracultura).
General puntualitat
i espectacular acollida en Ca Pepico, que lluïa especialment decorat
per a l'esdeveniment amb el blasó de confraria de La paella del Fetge de Bou i les
seues expeditives consignes: nihil melius
bovis iecori, gastrònica i prou.
Cal reconèixer la incontestable contribució de Pepe Ferrer i de tot el seu
equip a la dignificació i prestigi de l'edició culta. I a més a més, agraïm
també el recolzament que des dels seus comptes de Twiter van donar a l’event el
gran Eugeni Alemany, Cova Morales i la presidenta de l'Acadèmia de Gastronomia
autonòmica, Cuchita Lluch.
Imatge posterior de les xicones del reclam |
Tot i que la idea que tenim al nostre imaginari de les dones tailandeses sol
ser la de persones menudes, primes, de cos harmoniós i cabell llarg caient a
l'altura del muscle, podríem dir que les eventuals protagonistes de la quarta
convocatòria en Ca Pepico haurien pogut dedicar-se al contraban, ja que el seu
prodigiós pentinat, que només trobaria parangó a les nostres latituds amb el de
Consuelo Císcar, seria un òptim amagatall d'infinitat d'andròmines.
I és que,
el cridaner behive que llueixen les
dues xiques és un complicat pentinat femení que rep el seu nom per la seua
semblança a un rusc, i que consisteix a fixar una massa de cabell sobre el
crani.
Amb tots aquests precedents que hem esmentat, s'encetava l'àpat on el
pròleg estava conformat per una sòlida proposta de producte de qualitat: pa amb
tomata, all i oli i oli verge, esgarrat, patetes de sèpia amb ceba, carxofa i
fetge de bou fregit amb alls.